Naujas lapas sporto mokyklos kronikoje

Naujas lapas sporto mokyklos kronikoje

Šalčininkų rajono savivaldybės pastangomis prasideda naujas Šalčininkų rajono sporto mokyklos istorijos etapas – po remonto darbų  2022 m. sausio pradžios duris atvėrusi šiuolaikiškai įrengta Šalčininkų rajono A. Ratkevičiaus sporto mokykla.

2020 – 2021 m. Šalčininkų rajono savivaldybė įgyvendino net du projektus, leidžiančius siūlyti auklėtiniams kokybiškas ugdymo ir sporto sąlygas, užtikrinančius aukšto lygio sporto renginių organizavimą. Bendra jų vertė – 494.139,24 Eur Šalčininkų rajono savivaldybė prisidėjo – 74.120,87 Eur. Skirdama finansavimą šių projektų įgyvendinimui iš savo biudžeto Šalčininkų rajono savivaldybė pritraukė beveik pusės milijono eurų investicijas ir sėkmingai jas įsisavino.

2019 – 2021 m. Šalčininkų rajono savivaldybė įgyvendino tarptautinį projektą „Savivaldybės – aktyvios bendruomenės narės“, kurio rezultatas ne tik trys trijų dienų trukmės šeimų stovyklos su partneriais (iš Sokulkos rajono Lenkijoje ir Varėnos rajono), kurių metu organizuotos šeimą stiprinančios ir aktyvų gyvenimo būdą propaguojančios veiklos, bet ir nauja, daugiau negu 700 kv. m grindų danga, užtikrinanti saugią aktyvią veiklą. Buvusias medines grindis pakeitė sporto salėms pritaikyta danga. Bendra projekto „Savivaldybės – aktyvios bendruomenės narės“ vertė – 195 463 Eur., iš jų 85 proc. buvo finansuojama iš Europos regioninės plėtros fondo.

2021 m. sporto mokykloje atlikti darbai pagal projektą „Šalčininkai+ funkcinės zonos plėtros strategijos įgyvendinimas“, kuris leido perplanuoti vidaus patalpas didinant grindų plotą iki sporto šakų taisyklių reikalaujamų standartų, kad sporto mokyklos salė atitiktų ES reikalavimus pravesti aukšto lygio sporto renginius. Padidinus grindų plotą kartu įrengtos naujos tribūnos, persirengimo kambariai, administracinė patalpos.

Realizuojant projekto veiklas sporto mokyklai įsigyta ir nauja įranga: reguliuojamo aukščio krepšinio konstrukcijos su krepšinio lankais, moderni švieslentė, gimnastikos užsiėmimams skirta įranga, modernūs įvairių paskirčių treniruokliai.

Rangos darbų ir įrangos vertė – 298 676 Eur.

Remonto darbai beveik sutapo su šalyje įvestu karantinu, todėl didžioji dalis užsiėmimų vyko nuotoliniu būdu arba Eišiškių St. Rapolionio gimnazijos sporto salėje, sporto mokykla naudojosi ir Eišiškių gimnazijos teniso sale.

Šiuo metu Šalčininkų rajono sporto mokyklą lanko 234 sportui neabejingų vaikų ir jaunuolių, dirba 10 trenerių. Sporto mokyklos treneriai dirba ne tik Eišiškėse, bet ir Šalčininkuose, Jašiūnuose ir Baltojoje Vokėje. Eišiškėse gilios rankinio tradicijos, Šalčininkuose veikia stipri stalo teniso sekcija, ugdomi tinklininkai, Baltojoje Vokėje pirmenybė teikiama graikų – romėnų kovų menams ir  Jašiūnuose – rankiniui.

Apie „naują“ sporto mokyklą pasakoja direktorius Romas Urvikis.

– Nauja? Iš esmės taip, nes po dviejų metų įžengėme į modernią ir šiuolaikišką salę, atitinkančią tarptautinius reikalavimus, su fizinio pasirengimo treniruoklių sale, naujais pagalbiniais ir metodiniu kabinetais, žiūrovų tribūna. Įgyvendintas vienas pagrindinių 2019-2021 m. strateginio plano tikslų – didinti mokyklos patrauklumą, gerinti jos įvaizdį, – pasakoja Romas Urvikis. – 2022 metus pasitikome tikėdami tuo ką darėme ir ką darome, priimdami iškilusius iššūkius – padėti mokiniams pašalinti praradusias per 2 metus sporto ugdymo spragas, stiprinti vaikų atsakomybę už mokymąsi pasirinkta sporto šaka, gilinti vaikų ir šeimos supratimą apie fizinės bei emocinės sveikatos svarbą, priemones sveikatinimui stiprinti. Tikiu, kad tai pasieksime susitelkę visi:  mokyklos darbuotojai, tėvai ir mokytojai, atsidavusiai dirbdami su kiekvienu vaiku, taikydami efektyvius mokymo būdus, bendradarbiaudami su steigėju, socialiniais partneriais, tiesiog kurdami laimingą sporto ugdymo įstaigą, – su užsidegimu tęsia jis.

Šalčininkų rajono Eišiškių A. Ratkevičiaus sporto mokykla – tai ne tik pastatas. Tai užsispyrimo, atkaklumo ir meistriškumo kalvė, pasitikėjimo savimi šaltinis, pasiekimų ir medalių saugykla. Šalčininkų rajono savivaldybė deda pastangas, kad sporto mokyklos auklėtiniai ne tik sportuotų tinkamose patalpose, bet ir sėkmingai vyktų į varžybas ir atstovautų rajonui šalies ir užsienio varžybose, motyvuotų jaunimą ir vaikus sveikam ir aktyviam gyvenimo būdui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Prašome skirti Eišiškių A.Ratkevičiaus Sporto mokyklai 1,2 proc., nuo GPM, paramą

X
Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami tinklalapyje Jūs sutinkate su mūsų privatumo politika. View more
Sutinku