Vaikų vasaros poilsio projektas „Sportuokime ir pažinkime kartu!”

2023 m. rugpjūčio 21-25 d. stovykloje „Raganė” vyko Eišiškių A. Ratkevičiaus sporto mokyklos parašytas projektas „Sportuokime ir pažinkime kartu!”. Projekto tikslas – paruošti turimų sporto šakų vaikus artėjančiam varžybų sezonui tiek fiziškai, tiek psichologiškai bei pažinti jūros kraštą. Stovykloje vaikams kiekvieną dieną  vyko rytinė pramankšta ir bėgimas, antroji fizinio pobūdžio treniruotė, o kitoje dienos pusėje vyko trečia žaidybinio pobūdžio treniruotė bei žygiavome į pažintines vietas prie jūros. Iš viso stovykloje dalyvavo net 48 vaikai!
Stovyklos metu nors turėjome po 3 treniruotes per dieną, spėjome sužaisti nemažai varžybų. Vyko paplūdimio tinklinio mišrios, berniukų, mergaičių varžybos, berniukų futbolo rungtynės, ringo varžybos, estafetės.
Ir tai dar ne viskas! Vaikai turėjo ir pailsėti nuo sporto, tad buvo surengtos kelios diskotekos, galvosūkių vakaras. Taip pat, kiekviena komanda turėjo pristatyti savo sukurtą pasirodymą ant scenos ir patikėkite kiekviena grupė pasirodė puikiai! Taigi ir pramogų mums netrūko!
„Esame laimingi, kad vaikai pasisėmė sportinio patyrimo prie jūros, kur dažniausiai važiuoja ilsėtis, tačiau vaikai labai aršiai dirbo, stengėsi nežiūrint į nustatytą stereotipą dėl poilsio. Labai smagu, kad sutikome ir daugiau sportininkų iš kitų miestų, kurie vykdė savo pasiruošimą pajūryje. Tai tik parodo, kad rami, nutolusi nuo namų aplinka pagelbėja vaikui susikaupti darbui ir greit atpalaiduoja, kai duodamas poilsio laikas. Drąsiai galiu teigti, kad komanda yra pasiruošusi kibti į savo pirmąsias Lietuvos čempionato varžybas. Taip pat, džiaugiuosi, kad visi vaikai yra tokie kūrybiški ir imlūs bet kokiai užduočiai – tai parodo kokie esame laisvi ir pozityvūs bet kokiem darbam! Pasirodymai sužavėjo ir jų įvairovė taip pat. Matėme šokių, deklamavome eilėraščius, sukurta stovyklos istorija – sužavėjo visus sporto mokytojus ir vaikus, kurie tai stebėjo.”-teigia sporto mokytoja L. Firinovič.
Didžiausią padėką norėtume skirti mūsų remėjams Šalčininkų r. savivaldybei, UAB „Jaraks” įmonei bei vaikų tėvams, kurie finansiškai prisidėjo prie šios idėjos. Be to, dėkojame mūsų socialiniam partneriui Kūno kultūros draugijai „Sokol” už pagalbą ir Šalčininkų autobusų parkui už suteiktą nuolaidą pavežėjimo paslaugai.
Būtent visi Jūs padarote vaikų atsiminimus stebuklingais! AČIŪ!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Prašome skirti Eišiškių A.Ratkevičiaus Sporto mokyklai 1,2 proc., nuo GPM, paramą

X
Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami tinklalapyje Jūs sutinkate su mūsų privatumo politika. View more
Sutinku