2023/2024 m. Lietuvos moksleivių U-19 salės tinklinio finalai

Praėjusį savaitgalį praskriejo 2023/2024 m. Lietuvos moksleivių U-19 merginų ir vaikinų salės tinklinio finalai. Eišiškių SM vaikinų komanda varžėsi Gargžduose, o mergaitės puikavosi Kauno VDU Prezidento Valdo Adamkaus sporto centre.
Eišiškių SM mergaitės nuo pat pradžių varžėsi A divizione su stipriausiomis Lietuvos ekipomis, deje tačiau joms taip ir nepavyko nugalėti bent vieną iš jų, tad po sužaistų abiejų ratų jos liko šeštoje vietoje. Dalyvauti finaliniame etape teisę įgauna visos šešios A diviziono komandos ir dvi pirmas vietas užėmusios B diviziono komandos, iš viso finale dalyvavo 8 komandos. Dėl išėjimo į ketvertuką Eišiškių SM pralaimėjo 0:3 Kauno „Startas-2” komandai, kurios užėmė antrąją vietą čempionate. Tokiu būdu Eišiškių SM merginos „pakrito” žemiau ir varžėsi dėl teisės kovoti dėl 5-6 vietų Lietuvoje. Džiugu, kad šeštadienį Eišiškių SM tokią teisę iškovojo 3:0 rezultatu prieš Panevėžio SC ekipą. Sekmadienį Eišiškių SM susitiko su Šiaulių „Dubysos” SC kovai dėl 5 vietos čempionate, kaip nebūtų gaila, tačiau teko pripažinti Šiaulių miesto mergaičių pranašumą rezultatu 0:3. Eišiškių SM mergaitės liko šeštoje vietoje iš dvylikos 2023/2024 m. Lietuvos moksleivių U-19 salės tinklinio čempionate.
„Neesu nusivylusi rezultatais, esame pirmi po visų didžiųjų miestų (Kaunas (dvi komandos), Vilnius, Klaipėda ir Šiauliai), mūsų palyginus mažas miestelis kvepuoja didmiesčiams į nugarą, tuo ir džiaugiuosi, aišku tikiuosi ateityje ir aukštesnių pozicijų. Nuoširdžiai dėkoju mergaitėms už pastangas, pralietą prakaitą, didelį darbą. Didžiuojuosi kiekviena iš savo auklėtinių, ko gero kolkas tai yra aukščiausia pasiekta vieta Lietuvoje Eišiškių SM merginų istorijoje. Taip pat, nuoširdžiai dėkoju ir mergaičių tėveliams, kurie nuolat išleidžia vaikus į varžybas, jų yra be galo daug, kurie palaiko vaikus namuose sunkesniais mergaitėms momentais.”- sporto mokytoja Lilija Firinovič.
Eišiškių SM vaikinai taip pat varžėsi A divizione, kuriame po visų rungtynių jie užemė paskutiniąją penktąją vietą. Dalyvauti finaliniame etape teisę įgauna visos penkios A diviziono komandos ir tris pirmas vietas užėmusios B diviziono komandos. Atkrintamąsias rungtynes Eišiškių SM vaikinai žaidė su VMSM „Sostinės tauras” ekipa, tačiau nepavyko jų palaužti ir teko nusileisti 1:3 rezultatu. Kovoje dėl teisės žaisti už 5-6 vietas Eišiškių SM nugalėjo Palangos SC vaikinus rezultatu 3:1. Deje, tačiau kaip ir mergaitėms Eišiškių SM vaikinams nepavyko užimti penktosios vietos, Kauno „Startas-1” SM ekipai pralaimėjo rezultatu 0:3. Vaikinai užėmė šeštąją vietą iš devynių komandų 2023/2024 m. Lietuvos moksleivių U-19 salės tinklinio čempionate.
Sveikiname mūsų tinklininkus ir dėkojame už Jūsų įdėta didelį darbą!
*Nuotraukos iš Lietuvos moksleivių tinklinio galerijos.

1 komentaras apie “2023/2024 m. Lietuvos moksleivių U-19 salės tinklinio finalai”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Prašome skirti Eišiškių A.Ratkevičiaus Sporto mokyklai 1,2 proc., nuo GPM, paramą

X
Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Toliau naršydami tinklalapyje Jūs sutinkate su mūsų privatumo politika. View more
Sutinku